En fråga alla ställer...

Varför går du aldrig ut och går, tex ner på stan med barnen om ni inte har annat för er?
Svaret på den frågan är enkel, och ansvarsfullt.
Jag vill inte riskera att Paulineh springer ut i vägen när det kommer en massa bilar eftersom vi inte har någon syskonvagn är den risken stor. Att se till två barn, en i barnvagn och en gående bredvid är faktiskt inte så lätt som folk får det att låta som. Det vore en helt annan sak om vi bodde ute i skogen, där det inte alls ofta kommer bilar. Men i Vimmerby är det en aning riskabelt att låta Paulineh gå bredvid vagnen för så förståndig är hon inte, att hon förstår hur farligt det är att springa rakt ut i vägen. Och som mamma vill jag inte att mitt barn ska bli påkört för att andra tycker vi ska gå ut oftare!

Varför skaffar ni inte syskonvagn då?
Det känns onödigt att gå och köpa en syskonvagn nu när Paulineh är så pass stor och inte allt för ofta åker vagnen. Dessutom behöver hon gå, öva upp sina benmuskler. Även om vi har henne i vagnen när vi går ner på stan hela familjen är detta ett beslut vi står fast vid. Och vi behöver inte fler vagnar. Vi har två i förrådet, och två hemma hos min far. Hur många vagnar ska man behöva dra på sig?

Bra start på förmiddagen..

Paulineh är ute och går med sin docka i dockvagnen, medans Diesel spelar gitarr och ställer sig då och då för att kika ut genom dörren. Söta barn ♥. Han knackar visst på kissen som sitter utanför dörren och vill in såg jag nu. Smart skruttunge, hihi. Diesel tycker inte det ä skoj att gå längre, han reser sig för att sedan sätta sig och krypa istället. Han är en riktig liten fegis! Haha. Än söt, en. :) Dock gör det absolut ingenting att han inte alltid går, han får göra som han själv känner sig tryggast med. Vill han krypa, så får han göra det och vill han gå eller springa får han göra det också. Barnen gör saker i sin egen takt och ton. Diesel har lärt sig annat nytt nu, och kanske det är därför som gåendet kommer lite på efterhand. Han kan klappa händer, dansa, suga ur sugrör (vilket inte Paulineh ens kunde förrän hon var lite mer än 1år). Han kan skrika/ropa för uppmärksamhet. Han kan bli arg, utan att bli ledsen och han kan busa! Och busandet tar han allt längre för varje dag.. Både med mamma och pappa, men även med syrran som inte alltid vill leka med lillbrorsan.

Ja, barn alltså! De är det bästa som finns..


I eftermiddag åker vi hem till min far, vi ska fira nyår där. Även om inte han själv kommer att vara hemma, så är det så otroligt mysigt att fira där i skogen. Elda i vedspisen, laga mat, mysa och må gott. Plus att vi kan smälla lite raketer där ute. Här måste vi gå ner till torget, och det vill vi inte! Så Locknevi är nog det bästa stället. :)

Och nyårs middagen ser ut som följande;

Förätt: Crustader fyllda med skagenröra och kräftröra.

Middag: Inbakad fläskfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås med en god sallad.

Efterrätt: Hemmagjord pannacotta. (Jobbar fortfarande på denna!)

Jag älskar att laga mat, märks det?!

Torsdag och sovmorgon.

Idag fick vi alla sovmorgon, och det är nog inte så konstigt då barnen vaknade sent igårkväll och vägrade att somna om. Vi var nog uppe 1½timma innan den första slog igen sina ögonlock. Puh! Det var tufft, då även jag hade somnat till ett tag innan och sedan vaknar man av att Diesel står upp och hoppas, medans Paulineh sitter upp i sin säng och skrattar åt honom. Men vi tog oss igenom även den tiden, och nu är vi vakna för att se vad dagen har att bjuda oss på. Kaffe till att börja med. Paulineh sitter i soffan och målar idag igen, medans Diesel går omkring och gör lite bus. Vilken tur att vi plockat bort allt ömåligt, haha! Annars skulle vi inte ha mycket helt idag.. :)

Idag ska jag fota barnens alla julklappar. Ibland är det svårt att förklara vad de fick, med bara ord så bilderna får tala för sig själva sen. :) Jag brukar juh fota sånt, men i år hann jag inte riktigt med för barnen ville leka direkt med sakerna. Hihi.

Och nu har jag ätit p-pillren i en veckas tid, det ser mycket ljust ut! To.m Jimmie påpekade det och blir man glad. :) För det första har jag inte blödigt någonting, inte ens en ynka droppe! Och jag är inte lika trött om dagarna längre, inte ens utan kaffe! Annars brukar jag dricka en hel kanna (ca 10 koppar) var dag, men nu går det bra med en kopp på morgonen och en på eftermiddagen. Det Jimmie sa, var att jag absolut inte var lika arg och sur längre, vilket stämmer. Detsamma gäller mitt tålamod. Innan blev jag galen om barnen hade ner något på golvet, te.x mjölk, smulor m.m men nu är det som bort blåst och jag säger bara "ojdå".  Och jag har inte mått illa på hela veckan!! Tala om skönt. :) Min vikt har även minskat med 1kg sedan förra torsdagen. Så det var nog p-staven som gjorde lite kaos i min kropp, tyvärr. Otroligt glad att det börjar bli bra!

Idag ska jag göra det vanliga, tvätta, lägga in ren tvätt, plocka ur ren disk ur maskin, lägga in en smutsig disk, och fota barnens julklappar samt dammsuga nere våningen. Fullt upp, men det går rätt så snabbt ändå. :) Det mesta sköter juh sig självt. Och jag ska nog börja plocka ner julsakerna idag. Julkänslan är borta! Men julgardinerna får sitta kvar tills vårkänslan ska in! Tjing tjing.

Familjen Trälig

Ett liv. En familj. Evig kärlek.

RSS 2.0