Ledighetens dag..

Helgen har varit både bra och dålig. Paulineh har haft magsjuka och det har resulterats med äckelpäckel från båda hållen. Det har verkligen varit jobbigt för vår tösa, men mellan varven har hon fått ha det lite skoj iallafall.
 
Igår åkte vi till mormor Anette en sväng och fikade, vi avslutade kvällen med att grilla hemma hos morfar Tommy. Idag är dagis stängt så då får jag vara hemma med trollungarna och vi har redan fått himla mycket gjort hemma. Tvättat två tvättar, lekt, dammsugit och skurat golven på nerevåningen och druckit kaffe. Diesel sover middag och Nineh ligger i soffan och tar det lugnt, vill gärna att hon med sover eftersom hon inte är 100% kry än.
 
Dessutom väntar jag på mina nya skor! Jag vill ha dom! Haha. Men det skummaste är att jag inte redit har lagt i minnet vad det var för skor jag beställde?! De svarta som jag först hade valt var slut, så då tog jag ett par andra men jag kommer verkligen inte ihåg vilka det var jag valde? Haha. Det dära minnet alltså.. ;)
 
 
Aja. På onsdag går vi in i en ny månad, vårmånaden Maj och på torsdag fyller visst jag år. Men det är även en sorgens dag på torsdag.. 3år sedan min kära vän Andreas dog. Och jag måste erkänna att jag saknar honom. Hans små gulliga sms som han kunde skicka spontant till mig.. Jaa. Livet är bra orättvisst. :(

Go´ möööra.

Halloj i stugera! Här är man uppe långt innan tuppen, och innan barnen idag! Så får avnjuta min morgonkopp med kaffe i lugn och ro, även om jag saknar barnens stökande. Hihi. Vad vore livet utan mina små?! En bra fråga. Men snart lär de vakna, det brukar vara så. Speciellt när jag väl sätter mig för att skriva - då brukar jag höra deras fotsteg på övervåningen.
 
Igår blev jag hemma med barnen för Diesel hade en hemsk och konstig natt. Han vaknade upp titt som tätt, skrek och ville inte sova. Vid fyra, fem tiden lugnade han ner sig och kom in i en "normal" sömn. Men vid halv åtta ville han upp. Så mja, det kanske är därför de båda sover extra bra idag? Även Pauineh drabbas ju när det blir såhär, och tvärtom. Å andra sidan är detta saker man inte kommer ifrån när man har småbarn, man får tråkla sig fram och hitta ett bra sätt efter ett annat. Även om det är svårt och jobbigt ibland.
 
Men idag kör vi på dagis och skola igen, och idag känner jag mig taggad inför det, hehe. Vi kommer börja med historia i populärkultur, för att avslutar eftermiddagen med matte/drama/svenska. En salig blandning helt enkelt. Men skoj är det! Haha. Kan va klassen som gör det, kan va läraren eller så är det helt enkelt skoj att gå på folkan. Det är nog en sak var och en får anse, beror nog också på vad det är man läser.
 
Nej nu är det nog babbel om det. Idag ska uppsägningslappen in till dagis och det känns inte bra. Barnen trivs så bra, och ja, jag vet att de är anpassningsbara så de kommer nog trivas lika bra på dagiset ute i frödinge också.
Och nu när jag ändå är inne på detta spår... Talade ju om för ett tag sedan att jag skulle ta fpenning istället för vårdnadsbidrag men så läste jag på lappen att det räcker med att man har varit föräldraledig i 250dagar sammanlagt för att få ansöka om det och det har jag ju med Diesel, så jag kommer ta ut vårdnadsbidrag efter sommaren fram till att han blir 3år, sedan tar jag den sista fpenningen efteråt. Jag får va hemma längre med barnen och jag får pengar. Jimmie sa att det var ju jätte bra! :) Då får Jimmie det lugnt med jobb och sömn i ett år framöver iallafall.
 
Förresten, utvecklingssamtalet på dagiset gick jätte bra! De fick båda mycket beröm för alla framsteg de gjort, och det gör oss så stolta att höra! Visst är det vissa saker som de gör hemma som vi får jobba lite med, men på dagis är de tydligen som små änglar ♥ då känner man sig extra bra som förälder.. :)
 
Oj vad jag babblar och klockan bara rusar iväg - ibland är det bra att man går upp extra tidigt så att man hinner med extra mycket hemma innan det är dags att gå. Och det är himla skönt att kunna vakna, gå upp, dricka kaffe i lugn och ro, lite egentid på morgonen. Det får nog bli oftare. ;) Sova kan man göra när man är död..

Föräldrasamtal i efm.

I eftermiddag är det föräldrasamtal på dagis för Paulineh och Diesel. Så både min mor och far kommer in, Paulineh ska åka buss med mormor medan Diesel får ta en promenad med morfar. Jag hoppas på något positivt, men med tanke på hur Diesel har blivit så vet jag inte.. Förutom alla hans framsteg, vilket han har gjort väldigt många och väldigt bra! :)
 
Annars idag vaknade jag vid halv fem, somnade om för att sedan vakna vid fem, låg kvar och tittade på tv och när alarmet gick vid halv sex steg jag upp. Kort därpå hörde jag tå duns och sedan små trippande steg ut i hallen. Det låter så mysigt, hihi.
 
Nu försöker jag få i mig lite frukost, vilket inte är det lättaste. Fy! Men igår kände jag att kroppen inte orkade med en del dag utan att äta. Det slutade med extrem huvudvärk och illamående när jag kom hem, så illa att jag knappt kunde äta middag under eftermiddagen. Så idag SKA jag bara få i mig något, och så har jag med mig drickyoughurt som jag ska ta på lunchen.
 
Nä nu går visst klocka..