Fredag igen, nu närmar det sig!

På tisdag är det dags för barnen med sina vardagsrutiner, för ja, vi har kommit ifrån dom och jag känner att vi inte har haft något behov av att ha några (även om det är ett himla tjat om hur viktigt det är med rutiner för barn!). Jag hade inga när jag var barn, ibland åt jag inte ens frukost innan skolan etc, och jag är människa idag. Äsch.
Vi la oss tidigt igår, vid sex sov Paulineh och Diesel somnade kring sju. Förkylda, febriga och trötta. Men det var skönt att komma upp tidigt idag, även om tiden redan har sprungit ifrån oss. Barnen äter nu frukost och sedan ska vi hoppa in i duschen.
 
Får se om vi orkar följa med in och handla idag, men det känns lite bättre och barnen har fått i sig lite frukost. Väntar hem lite magneter också som jag beställt, var tvungen att prova, magneter går visst åt här hemma.. Haha. Idag är Jimmie ledig i alla fall, men han får sova ut lite längre idag. Han förtjänar det.

I veckan hände det en jobbig grej, vilket jag inte trodde det skulle sluta i, men troligtvis så gjorde det de. Återstår att se på tisdag eftermiddag om det var som vi tror eller ej. Inte en världslig sak kanske, men ändå. Små saker kan va lite jobbiga, fastän man vet att allt kan sluta tvärt.
 
Jag ska även fundera på att börja med p-plåster, något nytt som jag inte hört talas om - förrän igår. Är så trött på p-piller, p-stavar och allt vad det heter! Min kropp vill inte med sånt, men p-plåster låter som något helt fantastiskt! Ett plåster man sätter på 1 gång i veckan, man blöder inte lika mycket eller lika länge (detta kanske är upp till varje individ, men ändå), dock är risken mycket större för att få blodproppar och sådana saker + att det är lite dyrare att använda. Men det är bland det säkraste p-medlet man kan använda sig utav av. Har inte ens hört att de rekommenderat det på mvc etc. och det är väl för riskerna med det. Men jag vill prova, ge det en chans, oavsett det dyra priset och riskerna är. Diskuterade det med Jimmie igår kväll lite snabbt och han kände också att det i alla fall var värt att prova. Aja, får höra lite mer med mvc om vad de tycker och om de är villiga att ge mig det.
 
Nej nu ska vi nog ta och hoppa in i duschen, lovade barnen att de skulle få ha såpbubblorna idag eftersom de inte får använda det inomhus, tycker jag att det går bra i duschen. Lite skoj måste de få ha fastän de är lite små sjuka/förkylda.
 
Igår beställde jag ett par jackor till dom, de fick välja själva och resultatet blev de nedanför;
Till vintern ska de även få nya vinterskor osv.  även jag behöver lite nytt, Jimmie också. Så..
 
Säger tack och hej för mig nu. Det blir väl mer skrivande i veckan, eller kanske inte. Hejsan.

En jobbig, men förväntansfull tid.

Om ca 1,5 vecka är det åter dags för att säga hejdå till detta sommarlov/sommarledighet. Det har varit en fartfylld sommar om än det känns som om man inte fått speciellt mycket gjort. Den 2.e september börjar barnen på förskolan igen och jag återtar min plats på/i företaget till fullo. Det är mycket ändringar och mycket spännande saker som väntas inför den kommande hösten. Om jag kommer ha fullt upp? Ja det kommer jag nog att ha.
 
Det som jag funderar mest på nu är hur det ska gå för Diesel att börja efter ca 11 veckors förskole uppehåll. Jag börjar bli lite nervös, då jag vet att han blivit väldigt fäst vid "mamma" under sommarlovet och det gör mig en smula nervös inför starten. Jag vill inte se han ledsen! Det gör himla ont i mammahjärtat. Han och Paulineh kommer inte längre gå på samma avdelning nämligen, så han kommer alltså inte ha storasyster till hands lika mycket som han haft innan. Jag tror att det blev en liten trygghet på förskolan nämligen. Å andra sidan vet jag att förskolan, enligt mig, är i toppklass och personalen är helt underbara och Diesel tycker väldigt mycket om alla där. Så, jag hoppas jag har fel, när jag misstänker att det kommer bli en jobbig första vecka, för mamma Jessica alltså..
 
 
Jag har fortfarande inte haft tid att få in bilderna ifrån sommaren och det får helt enkelt väntas med det ett tag till, tills jag får den tiden. Det är fullt upp. Man ska underhålla barnen, samtidigt som jag lite smått måste jobba och sköta hemmet. Full rulle hela tiden. Dator etc får vänta. Idag fann jag en gnutta tid under min kaffe stund, nu med andra ord, men jag ska strax gå in i min tvättstugan och pyssla lite med tvätten, och även där behövs det en städomgång så det får väl bli dagens.. Vi ska hinna med att duscha innan tolv snåret, sedan ska det lagas mat och om tid/ork finns blir det en tur till tippen.
 
Nu måste jag rusa. Ciao.

Livs ändringar står framför oss alla.

God morgon. Idag fick man ett muntert uppvaknande, en Diesel som kom in, började klättra på än och brottas. Vi gosade och sedan somnade vi till, för att sedan vakna och gosa lite till innan vi gick upp. Paulineh sov lite längre, då hon varit vaken en hel del i natt. Vid halv två gick jag upp för att hämta vatten, då vaknade hon, hon fick ligga hos oss och sedan låg hon bara vaken fram till då Jimmies alarm ljöd, strax efter det hade hon somnat. Men varken jag eller tösan är så jätte trötta idag, jag har mitt kaffe och Paulineh har sin utvilade lillebror ;) Haha. Vi får se hur denna dagen slutar.. Vi får väl vila oss lite senare idag.
 
Vet att det var länge sen jag skrev, mja alltså det var inte igår om man säger så.. Och bilderna från semestern har fortfarande inte kommit in. De kanske inte ens gör det förrän barnen börjat på förskolan igen? Haha.
 
I tisdags fick vi ett nytt kylskåp utav vår hyresvärd, vi trodde att vårt gamla hade gått sönder under helgen som var då det hade läckt ut live vatten på golvet, men min far talade om att det kan bildas en propp på baksidan och efter ett tag slutade det att läcka. Dock tyckte hyresvärden att vi skulle få ett nytt (fick min pappas gamla när vi flyttade in för ca ett år sedan, då det som var här gick sönder så fort vi flyttade in, men med tanke på att hyresvärden var tvungen att köpa ny spis, laga en ruta, tapetsera alla väggar, byta dörrar, byta handfat/badrums inredning och laga både torktumlare och tvättmaskin kände vi att ett nytt kylskåp just då inte var nödvändigt). Men som sagt det nya är större än det gamla och nu får vi plats med mycket mer mat. ;) Nej, det är ingen lyxvariant med is för Det tycker jag man allt kan resa på sitt arsle och göra i frysen! Det ser lite bättre ut nu med det nya kylskåpet, dock fick inte micron plats över men den gör sig jätte bra bredvid ändå.. Nöjda!
 
Just nu dricker jag mitt morgon kaffe och hoppas på att den där efterlängtade energin ska infinna sig i kroppen så man orkar ta tag i dagen.. Varken jag eller barnen är så förtjusta att vistas ute när det är så varmt, energin tar slut, humöret blir bajs och kroppen så slö. Vi brukar gå ut mot eftermiddagen när pappsen kommit hem och när solen inte längre är i sitt fulla sjå.
 
Igår tog vi en sväng in till Vimmerby och handlade, vi tog fin bilen såklart. Och det är så himla kul när äldre kommer fram och vill prata om den, att de tycker det är så roligt att de lever kvar och bevaras i bra skick. En gubbe hade en likadan, fast en -68 och utan vinyltaket (bara 67.orna som har det). Han sa att hans bil dricker ca 3L/milen och kan därav inte köra alls mycket med sin, dock hade han inte likadan motor heller, tror han hade mer hk i sin. Jimmie kör väldigt lugnt med den också, för han är ingen som buskör och absolut inte med en sådan bil!! Vi får väl ner den till ca 1,3L/milen. Men minsta lilla dutt på gasen går de upp till ca 1,5 - 2L. Många gick fram och tittade på bilen, frågade om den etc. Och min fars granne talade om för oss att just Cadillac De Ville finns det inte så jätte många av här nere (Småland, Vimmerby trakten). Å visst är han fin? GM racing däck på med, samt att vi såklart har original fälgarna till ;).  Och visst är det en dyr bil, köpte igår packningar, ni vet små tunna grejjer, till motorn igår, och bara dom två gick på ungefär 500kr, som till Volvo kostar ca 40kr - 80kr, billigaste alltså..
Aja nog om den fina!
 
Imorgon ska jag och min kusin gå ut och äta på Club Prime i Vimmerby. Vi har bokat bord självfallet. Hon fyller ju 30år och det ska såklart firas!! :) Så vi får se vad kvällen erbjuder. Jag ser fram emot det, att få komma ut, prata utan barn för en gång skull. Annars har vi ju alltid dom med oss när vi ses, haha. Det ska bli kul.
 
Jimmie har hört om jobb för mig på STG, det lät positivt (de har fått en ny chef) och snart skulle de söka folk till just det jobbet och han skulle ha mig i åtanke. Så då blir jag i så fall gradtant ;) . Men pilljobb är något jag gillar.
 
Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, fick väl skrivkramp eller något nu, haha. Kaffet är slut i koppen, energin börjar komma. Lite musik på detta och dagen blir i toppklass! Hej.