Tacogratäng

TACOGRATÄNG
 
 
 
 
 
Du behöver:
 400g köttfärs
1 påse taco kryddmix
3 plommontomater
1 burk minimajs
1 liten burk ordinarie majs
4st medelstora tortilla bröd
½ gul lök (stor lök)
4st medelstora skivor purjolök
Créme freché 
Taco sås (mild, medium, hot efter egen smak)
1-1½ dl riven ost
 
Ugn: 175°
Tid: 20-30min.
 
Steg 1: Sätt ugnen på 175º,  stek köttfärsen och hacka den gula löken, stek tillsammans.
Häll sedan i kryddmixen samt ca 5msk taco sås. Låt bli varmt (har man resten från gårdagens tacobuffé behövs ny färs Inte göras, har man mindre kvar kan man blanda i det gamla, i det nya)
 
Steg 2:
Dela purjolöksskivorna i mindre bitar, ej för små! Dela sedan minimajsen i lagom stora skivor. Dela tomaterna i klyftor, dela sedan klyftorna en gång till på mitten. Blanda allt tillsammans och tillsätt den ordinarie majsen.
 
Steg 3:
Första lagret:
Häll grönsaksblandningen i botten på en lagom stor ugns form. Häll över lite utav köttfärsblandningen. Klicka sedan ut lite av cremé frechén över köttfärsblandningen.
Lägg sedan på 2st tortilla bröd så det täcker formen och färsen.
Andra lagret:
Häll på den sista grönsaksblandningen på tortilla bröden och sedan den sista köttfärsblandningen samt klicka över lite cremé freché, klicka också ut lite taco sås. Lägg på de sista tortilla bröden.
Sista lagret:
Bred ut lite taco sås på tortilla bröden. Klicka ut cremé freché och strö över den rivna osten jämt.
Salta lätt på osten.
 
Steg 4:
Sätt in i ugnen och låt stå i ca 20-30min. Servera sedan med en fräsch sallad och lite gurka.
 

Vårfint väder, utelek och grillkväll hos morfar.

Hela dagen i princip har Jimmie jobbat och det känns så tomt utan honom hemma. Vi hann äta tillsammans innan han åkte och vi bjöd hit morfar Tommy på mat. Igår åt vi tacos och det blev lite över, så jag gjorde tacogratäng. Mycket gott och hela gratängen tog slut (borde kanske ha gjort två). Så det kommer jag att göra fler gånger och receptet kommer att finnas tillgängligt här på bloggen, jag kommer ta fram min recept, tips och trix kategori igen. Små enkla vardags tips, goda recept etc. etc. Jag vill dela med mig helt enkelt. Och mycket tack vare matbloggen m.m. Aja. Vi var ute hela eftermiddagen med morfar och hade picknick på bänken intill sandlådan - barnen älskade det! Tog med kinapuffar ut också eftersom det är lördag.
 
Fick ett samtal utav Jimmie och han sa att han ska sluta tidigare ikväll, runt halv åtta. Han skulle annars ha slutat vid elva ikväll. Känner mig som en ensamstående ibland.. Han jobbar nästan 6 dagar/vecka. Det kommer ev. vara så ett tag framöver. Tråkigt, men så är det. Ikväll ville han sluta tidigt eftersom han går miste om vårsolens strålar. Och det gillar vi.
 
Så vi åker ut till morfar Tommy när han kommit hem (om inte morfar vill hämta oss innan), vi ska grilla och ha de gött.
 
Nej nu ska jag packa ner det vi ska ha med oss. Ciao.
 

För er som inte visste..

Så har jag börjat träna hemma. Haha. Med vikter och "kroppsligt". Dock pushar jag mig så hårt att jag alltid blir illamående. :( Men ja. Det känns bra och barnen är med dom också ibland. :) Ganska skoj faktiskt. Så idag får jag nog köpa mig ett hopprep!