Ljuva måndag.

Idag är det en ny vecka igen, och nya tag innebär väl det. Och imorgon är det redan november! Oj vad tiden går. Bara två månader kvar av detta år, varför går allt så snabbt? För ett tag sedan kändes höst, och jul väldigt långt borta. Men nu är det snart här, och förbi. Dock har jag lärt mig att ta en dag i taget, och än sålänge har jag lyckats. Så idag gör vi dagens sysslor, och denna vecka kommer nog gå lika fort som alla andra - men vi börjar med idag.

Idag ska jag bara gå och småplocka lite, samla ihop all smutstvätt som hela familjen slänger omkring sig. Lägga in ren disk, och fylla på diskmaskinen återigen. Det ska lagas mat, lämnas och hämtas på dagis. Det får jag göra själv hela denna vecka, då Jimmie jobbar förmiddag. Vilket känns bra. Även om det nu längre inte spelar så stor roll om han jobbar förmiddag eller eftermiddag. Båda barnen har blivit så stora och självständiga så de klarar sig nästintill helt själva, men visst får man ha koll..

Min far frågade mig igår om vi inte skulle barnsäkra lite saker här hemma, och jag tycker inte det känns nödvändigt. Ett barn lär sig mest genom att slå sig. Det har jag alltid fått lära mig, och fört över till mina barn. Barn slår sig. Vare sig vi man barnsäkrar eller inte. Vi har fixat ett lådstopp, till den lådan Diesel är mest intresserad av i köket och jag tycker det räcker. Resten får man helt enkelt lära honom att det är fel att vara i lådorna. Han förstår vad fel innebär, om man lär han det rätt. Dock har vi pratat om att skaffa skydd vid dörrarna, vid gångjärnen för där är ett bra klämställe, och även där Paulineh lyckades bli klämd i helgen då hon stod med fingrarna emellan.. Annars känns det bara.. Onödigt. Vassa hörn, gör sällan så stor skada att det blir sjukhus, att de klämmer sig i lådor brukar inte göra så ont, de brukar mest gråta av ren rädsla.. Men det är såklart upp till var och än hur man vill ha det. :)

Nej nu blir det påklädning av ytterkläder och en promenad till dagis.