Börjar komma tillbaka!

Idag känner jag mig nästan helt frisk, förutom en tät näsa och rethosta så jag nästan hostar upp mina lungor. Med andra ord ska jag försöka få lite gjort här hemma idag, för nu när jag har varit dålig har saker lagts på hög. Det ska dammsugas, och tvätt ska hängas in för jag har verkligen inte orkat med det. Och Jimmie har heller inte varit så kry till att orka göra det. Så idag får jag slå näven i bordet och göra lite! När man går hemma ska man inte bara lata sig, och jag får så dåligt samvete när jag är sjuk för att jag inte förmår mig att göra någonting hemma! När jag väl då ska göra någonting så känns det som om jag stressar ihjäl mig! Ja, detta är mitt liv. Folk tror inte att man kan vara stressad bara för att man går hemma med ett, två barn men jo, det kan man och jag är ett gott exempel på det! Iallafall enligt Jimmie..

Jag hinner aldrig med mig själv, jag glömmer bort mig helt enkelt. Ibland hinner jag inte ens borsta tänderna fast jag är i badrummet och hjälper barnen att borsta. Mm, så stressad är jag och det känns som om jag aldrig kan lugna ner mig, inte ens när barnen sover. Oro känslan i magen kommer då, att det bara känns onödigt att sova för jag vet att Diesel när som, ändå kommer att vakna. Jag har alltid fullt upp om dagarna, det ska läggas in disk i maskin, tvättas varje dag nära inpå, det ska läggas in tvätt, det behövs dammsugas varje dag (och jag skojar inte!), skura behövs varannan dag då barnen spiller och har sig. Det är full fart varje dag, även om det inte alls är mycket att göra en dag, så hittar jag alltid någonting att göra hemma, som jag anser måste bli gjort. To.m julkort, födelsedagskort känner jag press att göra, även om jag finner det avslappnande känns det stressande. Men när min kropp strejkar på detta sätt, som jag snart ska skriva om, då vill jag ibland verkligen uppsöka en läkare.. Jag är beroende av kaffe (men vilken mamma är inte det?), jag får jätte ont i huvudet om jag inte får i mig kaffe! Mina hormoner har ett eget liv, och ibland undrar jag om jag har PMS för jämnan(?) Ena minuten kan jag vara på topp humör, vara glad och se livet från den ljusa sidan och en minut senare vill jag bara gräva ner mig och skrika! Men det jag finner mer allvarligt, är mina konstanta blödningar. Det går max 1 vecka på månaden som jag inte blöder. Ibland är det mängder, och varken tampong och bindor hjälper som skydd, medans det andra dagar bara är några droppar. Ja, då var det sagt! Jag bävar inför att säga det, inte ens Jimmie vet om att jag blöder så mycket. Antagligen har jag inte sagt detta till någon, för jag vet att folk bara kommer skriva att jag måste uppsöka en läkare eller gynekolog om det. Men jag har inte tid, det finns ingen barnvakt att få! Så det spelar ingen roll.

Nej det börjar bli för deprimerande, jag drar mig nu..

Ursäkta förseningarna..

Ja, nu var det visst fyra dagar sedan jag skrev här senast upptäckte jag. Men helgen har varit lugn tillsammans med familjen. Vi har haft advenstmys, bakat och städat. Allihopa! Det har varit en jätte bra helg men ingen tid för bloggen har funnits eller räckt till. Och igår började vi veckan med en jädrans förkylning. Jag och barnen var dåliga, men jag var tyvärr värst drabbad. När jag kollade febern under tidiga förmiddagen visade den på 40,5 grader! Så det var inte konstigt att benen knappt orkade bära på morgonen. Under eftermiddagen blev det lite bättre, och idag visade tempen "bara" på 39,8 grader. Känner mig alltså lite bättre, men kan tyvärr inte gå till dagis med snuttan även om hon mår bättre. Utifall att jag har någon infektion eller virus är det inte värt att gå till dagis och smitta de andra barnen.  Vi väntar ett tag till, tror vi blir hemma imorgon också och på torsdag försöker vi med dagis igen.

Även om det bara blir två dagar, tycker jag det är viktigt med dagis. Dessutom är det bara denna vecka, och nästa som Paulineh går på dagis innan hon får julledigt. Från 12.e december - 9.e januari ska hon vara ledig, och det känns både bra och dåligt. Tråkigt eftersom hon inte kommer träffa sina dagiskompisar, men skönt för min del att slippa släpa och dra på barnen under morgonen. Diesel avskyr nämligen att ta på sig ytterkläder, så det är ett himla styr under morgonen, haha.

Men idag har jag varit lite effektiv trotts att jag inte är frisk. Plockade in ren disk, la in en skitig disk i maskinen, och hängde upp ren tvätt på tork (som jag tvättade igår, men glömde bort..) och ska även lägga in en torr sedan om jag orkar det. För övrigt rullar Pippi på tv'n som alla andra dagar när snuttan är hemma, och stundvis cyklar hon omkring.

Det har hänt mycket sedan jag skrev sist, och jag vet inte om jag ska ta det? Haha. I fredags fick Jimmie sin julklapp, för stor för att slå in, även om jag ska försöka på julafton! :) En förstärkare! Begagnad visserligen, men inte så gammal ändå, 1år tror jag den var? Kanske lite mer, får se om Ela komenterar sen med åldern. Hihi. Så nu spelar han sin elgittar dagarna i ända, eller mja. När inte jag och barnen är i närheten. Haha. Men för att saker och ting skulle vara rättvisst fick även jag en tidig julklapp. Min kamera har gått sönder, så vad passade inte bättre med en ny? Hihi. Den kommer nog hem nu i veckan, eller nästa.

Nu ramlade lillskrutten så får avbryta. Hej.

BVC-besöket. 10månader gammal.

Vid förra besöket pratade vi lite om allt möjligt, och såklart gos vi vikt,
längd samt huvudomfång då med.

Från förra BVC-besöket, 27/9:
Vikt: 9750gram
Längd: 71,5cm
Huvudomfång: 44,5cm


Dagens BVC-besök, 24/11:
Vikt: 10670gram
Längd: 75cm
Huvudomfång: 45,8cm


I vikt hade han inte ens ökat med 1kg, men nära på. 920gram. Fast det beror nog på att han växt mer på längden, hela 3,5cm faktiskt! Något ofantligt mycket, mer än 1,5cm/månad. :)
To.m BVC sköterskan blev förvånad.

Vi pratade om hans välling begär nattetid med och hon tyckte vi skulle öka upp mängden 1års välling, eftersom han blir mättare på den, än 8månders vällingen. Så vi kör två mål 1års välling under kvällen, och en under nattens gång. Han är ett riktigt matvrak vår kille! Och ja, han äter om dagarna med. Kanske inte lika mycket som vissa barn gör, men han äter då med oss och har våra rutiner. Frukost vid halv åtta, mellis vid tio, lunch vid tolv, mellis vid två, middag vid fyra och kvällsmål runt sex, sju tiden. Sedan sängdags.

Hon sa flera gånger att han var ett charmtroll, och frågade om han tykändes än, vilket han inte gör och jag hoppas att han inte ska göra det heller.. Det är inte så roligt när han gråter åt de som hälsar på honom! Men åter igen fick han så mycket beröm utav BVC sköterskan för de saker han kunde. :) Speciellt när jag berättade att han hade tagit några steg, vilket han numera gör varje dag om det bara är ett, eller två så är det bra!

Idag fick han även prova på att utföra "pincettgreppet", för det missade vi sist tydligen, haha. Men han klarade det utan problem. Han plockade upp med tummen och pekfingret, ett litet,
litet örhänge som hon la i sin hand. Även andra handen fungerade bra. :)
 

Man blir så glad när allting är bra! :)