Det snöar inte längre!

Dag 16 - Min första kyss

var för ett antal år sedan, jag tror att jag var elva, tolv år. Det var i Vimmerby, under bron påväg ut till Nossen. Jag var med min syster och vår kusin, Rebecca och ett annat grabbgäng. Regnet stod som spö i backen och vi fick alla ta skydd under bron, vilket ledde till den första kyssen, nu menar jag inte den första pussen, nej nej, det var mer en kyss. Han var ett år äldre än mig själv och gissa om jag var stolt efter att det hade hänt, haha!


Idag blev det en sen uppgång för både mig och lillan. Kvart i åtta lyckades vi ta oss ur sängen, jag hade legat och dragit mig ifrån halv åtta men snuttan vaknade vid kvart i. Hon gick ut i vrummet och pappa Jimmie fick byta nattblöjan. Vi hann inte med så mycket under morgonen, åt lite snabbt sedan var det nästan bara att ta på sig och bege sig till dagis. Idag fick vi heller inte med oss någon napp, men det gjorde ingenting för damens del. När hon var lämnad och jag kom hem lyckades jag med samma sak som alltid - somna i soffan! Jag hade faktiskt bara tänkt att vila någon timma idag, men icke då! Som tur va har jag mitt automatiska larm på mobilen så den ringer vid elva.Dagen hittills har vi inte gjort någonting vettigt, vi har ätit mellis, sovit och lekt. Snart ska vi dock byta blöja för det är visst någon som står och trycker lite i ett hörn, hehe. Det luktar heller inte så gott.. Jag antar också att det är mycket för inte har hon bajsat på två dagar, haha! Kan vara att vi bytt välling till den för de äldre, men ut kommer det som tur är. :) Vilket skitprat!På tal om skit, det hade slutat snöa för ett tag sedan men nu ser jag att flingorna bara sipprar ner igen. Jag trodde verkligen att det hade slutat för dagen! Besviken, besviken. Men kul för de små, massor utav pulka åk. Vi köpte en ny pulka till Paulineh igår som vi ska ha till dagiset så att jag slipper att bära henne, men imorse snöade det så mycket att jag fick hålla henne gömd vid mig + att jag nu glömde ta med termobyxorna hem så blir visst ingen pulka imorgon heller.. Kanske när jag hämtar hem henne ifrån dagis.
Nej nu ska vi byta en liten full blöja. Ha en bra sista november!

Det blev inte som planerat.

Dag 15 - Mina drömmar

är nästan helt besvarade, enligt mig själv. Jag har det mesta utav det jag vill ha i livet, en sambo som älskar mig totalt för den jag är. En dotter och snart en son, med andra ord en stor familj vilket är det bästa en människa kan få! Något att luta sig tillbaka vid när allting annat i livet känns trist och grått - en familj. Visst finns det andra saker jag också drömmer om som jag skulle vilja att de kom i uppfyllelse, men först och främst är det min familj som är viktigast. Jag vill flytta till ett hus, en mindre gård. Jag vill ha ett jobb, kunna dra in pengar jag med till familjen. Jag vill ha körkort och bil, men som ni ser är det mycket "jag vill" och nästan inget jag kan, eller jag ska.


Dagen blev inte som jag hade planerat alls, allt med tanke på gårdagskvällen! Det var planerat att min mor kanske skulle komma in, men det blev ändrade planer så hon stannde hemma, men detta har ingenting med att dagen inte blev som den skulle, nej nej. Igår vaknade Paulineh ca 30min. efter att jag sövt henne och skulle bara inte somna om. Det hela slutade med att jag fick gå upp, Jimmie var redan vaken men han fann det inte så roligt när en övertrött unge kom ut med en tjurig morsa! Kvällen flöt på och klockan blev tio, då Jimmie åkte till jobbet i snöovädret igen. Vi gick in till sovrummet och la oss, ihopp om att kunna sova igen. Paulineh var trött, det såg man i hennes ögon och märkte det ganska tydligt på hennes sätt att bete sig. Somnade vi? Haha nej. Det tröjde iallafall en timma till innan damen äntligen kom till ro och somnade, själv somnade jag inte förrän klockan var tolv, ett någongång.

Huvudsaken var att vi kom upp i morse och iväg till dagis. Tyvärr slocknade jag i soffan så fort jag kom hem igen och alla dagens sysslor blev raderade ur mitt minne, ja to.m tvätttiden jag hade idag! Det gör mig så arg på mig själv! Det är inte alls ofta det finns tvätttider i detta hus längre (iallafall inte med en bra tork) så jag är besviken på mig själv, mycket. Därför tänker jag önska mig en tvättmaskin utav Jimmie i julklapp och jag ska banne mig ha en också! Nu känns det som om jag har mycket att göra under morgondagen, ja jag känner mig redan super stressad för jag vet vad som komma ska. Igår hade jag så ont i magen, magen var stenhård och jag hade ont även i svanken, att Jimmie fick ryta i åt mig att lugna ner mig! Det har han aldrig gjort innan, men han fattade nog att denna gången var det verkligen inte bra. Jag tror att det bästa jag kan göra är att dela upp mina sysslor under veckan och göra lite varje dag, istället för allt på en dag. Vad tror ni?

Hur som helst, nu plockar min lilla flicka in sina leksaker i sin nya lekback och går då och då till sina böcker för att kolla vad hon har. När det gäller att få hjälp med att städa, har jag inget att klaga på hos Paulineh inte. Hon är så hjälpsam så. :)

Oväderssöndag.

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Det är en rätt så rolig historia faktiskt om mjukibyxorna jag har på mig! Återkommer med det.

Svarta Mjukisbyxor - Sandströms
Rosa Långt Linne - Cubus
Svart Lång Kofta - Vero Moda
Trosor - Lindex
Bh - LindexVästervik igår.

Det var en jätte fin dag igår när vi vaknade, efter att jag hade fått min sovmorgon och en kopp kaffe på sängen. Solen sken, snön låg på marken och det blåste inte en gnutta ute! Det var helt perfekt väder för en shoppingtur i Västervik. Bara det att vi inte visste att det blåste och snöade där, men det avtog under eftermiddagen! Vi köpte julklappar både till den ene och andre, köpte en lekback till Paulineh med Nalle Puh, jätte fin. Dessutom köpte Jimmie mig ett par gråa mjukisar, men när vi kom hem och jag provade dom kunde jag visst inte ha dom nu! Lite för stor om magen? Mm. Men då kom vi på en idé! Jimmie tog de nya och jag fick hans svarta, stora mjukisbralls och dom passade mig nu helt utmärkt! Bra byte. :) Tillbaka till Västervik - vi köpte även en liten kamin till oss själva, testade den igår kväll och den värmer så gott och är så mysig! Snuttan gillar den med och varje gång den är avstängd går hon fram, tar på glaset och säger aj aj. Duktig flicka. Det inhandlades även en ny julstjärna till granens topp, rosa och lilla julgranskulor. Resten av det vi handlade var julklappar! Förutom maten på Kvantum då, haha. Det ska vi inte ge bort i julklapp till någon, nej nej. Det är vår goda mat. Bilen hem var smockfull och vi fick ha en del matvaror i bilen, haha. Samma sak gällde kylskåp, frys och skafferi. Varför finns det inte mer utrymme när man behöver det? Äsch, vi fick in det mesta.


Idag var vädret inte lika fint, mängder med snö och inte slutar det att snöa heller! Det öser på, finns det inget slut må tro? Vi vaknade sent idag så det har inte blivit mycket gjort. Som tur va hann jag att slå in alla julklapparna igår så jag behöver inte tänka på det idag. Just nu står mannen med händerna i diskbaljan, lilla fröken leker och busar medans jag försöker få ihop något läsvärt. Så fort han är klar med disken så ska jag börja med maten och idag ska vi ha rotfruktsgratäng! Får se om jag får ihop något bra recept men det gör jag nog.

Familjen Trälig

Ett liv. En familj. Evig kärlek.

RSS 2.0