Avokado & tomatsalsa a'la cremé

Avokado & tomatsalsa a'la cremé
passar till det mesta inom mat. 

Tillagningstid: ca 20minuter

Ingridienser:
2st tomater (medelstora) 
2st avokado ordentligt mogna
½ citron
3st tunna skivor purjolök
1/4 medelstor rödlök
1msk rapsolja
1krm svartpeppar
2krm salt
 

Tillagning: 
Steg 1.
Delade och skär tomaterna i ca 1cm stora bitar. 
Skär halva rödlöken i bitar Du tycker passar, jag rekomenderar tunna "bågar" som man sedan delar på mitten. 
Purjolöken skärs i tunna, tunna bitar (jag har valt den gula innerdelen av purjolöken för färgens skull)
Se till att finfördela löken ordentligt och blanda ordentligt med tomaterna.

Steg 2.
Avokadon skärs i 1cm stora bitar och ska i allra sist så den inte blir mos utav alla bitar.. 
Ett tips är att variera tomat- och lökblandningen med avokadobitarna, lager på lager metoden och sedan röra försiktigt 1-2ggr. 

Har du problem med att få ut avokadon? Ta en sked och dra försiktigt längst med kanterna runt hela. 
Det som sedan fastnar i skalet, tar du ut med skeden och använder till vinigrätten.

 



Nu är det dags för vinigrätten!

Steg 3. 
Blanda oljan tillsammans med pressad citron. Salta och peppra.
Ha ev. i avokadomoset som blivit kvar i skalen. Blanda väl!


Steg 4.  
Häll försiktigt över vinigrätten över blandningen, rör om försiktigt. KLART!


Avokado & tomatsalsa a'la cremé
 

Ett ord eller två: